Tele2 start met verkoop sim only abonnementen met 4G internet
donderdag, 25 februari 2016 15:43

Sim only abonnement met internetDe provider Tele2 is gisteren begonnen met de verkoop van een nieuw type sim only abonnement. Het betreft vijf abonnement soorten die nog niet als sim only werden aangeboden. De abonnementen waren al wel vanaf november verkrijgbaar in combinatie met een toestel.

5 Nieuwe abonnementen

De nieuwe sim only abonnementen zijn gelijk aan de abonnementen die al eerder beschikbaar waren met een toestel. De omvang en de tarieven zijn ongewijzigd meldt Sim-only-internet.nl. Het verschil met de bestaande abonnementen is dat er geen maandelijks bedrag betaald wordt voor het toestel. Het kleinste abonnement dat beschikbaar is als sim only bestaat uit 100 belminuten en 1GB internet. Het grootste abonnement bestaat uit onbeperkt bellen en sms’en en maar liefst 24GB. Dit abonnement wordt aangeboden voor een maandelijks bedrag van 35 euro. De nieuwe abonnementen hebben een contractperiode van 24 maanden. Tot eind maart wordt er een korting gegeven op de nieuwe abonnementen en de aansluitkosten zijn 10 euro.


Abonnement Maandtarief
Ben 100 minuten / 1 GB 10 euro
Onbeperkt bellen/sms + 1,5 GB 16 euro
Onbeperkt bellen/sms + 4 GB 21 euro
Onbeperkt bellen/sms + 8 GB 25 euro
Onbeperkt bellen/sms + 24 GB 35 euro

Tele2 4G

In november 2015 kondigde Tele2 met veel aanbiedingen het nieuwe 4G netwerk aan. Dit leverde het bedrijf echter niet veel nieuwe abonnees op gezien de kwartaalcijfers van het afgelopen jaar. Het dataverbruik nam echter wel enorm snel toe. Uit een onderzoek van Opensignal blijkt dat Tele2 inmiddels een dekking heeft van 70 procent. Met de nieuwe sim only abonnementen wil Tele2 een nieuwe markt aanboren van gebruikers die al over een 4G ready mobiele telefoon beschikken en gebruikers die geen toestel met abonnement willen kopen.