Goedkoopste sim only abonnement met 4G internet
maandag, 08 december 2014 00:00

Goedkoopste sim only abonnement met 4G internetHet aantal providers die goedkope sim only abonnementen met internet aanbieden blijft groeien. Youfone en Ben bieden vanaf heden goedkope sim only abonnementen met internet aan.

Goedkope sim only abonnementen met 4G internet

Sim only abonnementen met internet waren vroeger vrij duur. Dit kwam omdat providers nog geen landelijke dekking hadden en de techniek vrij nieuw was. Het 3G netwerk van mobiele providers is in 2014 overal in Nederland te bereiken, hierdoor is het voor iedereen beschikbaar. KPN en Vodafone hebben al een aantal maanden een landelijk dekkend 4G netwerk. De downloadsnelheid van 4G is meer dan tien keer zo snel.

Steeds meer consumenten nemen een goedkoop sim only abonnement met internet en kopen een los toestel. Doordat dit niet meer een niche markt is maar een zeer grote markt zijn er ook meer mogelijkheden voor consumenten. Bij een aantal providers is het mogelijk 4G internet af te sluiten bij een goedkoop sim only abonnement.

4G internet mogelijk bij sim only abonnementen met internet

De nieuwste providers die een goedkoop sim only abonnement met 4G internet aanbieden zijn Youfone en Ben. Deze providers bieden pas een aantal weken 4G internet aan bij goedkope sim only abonnementen. De extra kosten voor een goedkoop sim only abonnement met 4G verschillen per provider.

De grote providers zoals KPN, T-Mobile en Vodafone bieden standaard 4G aan bij goedkope sim only abonnementen. De kleinere providers bieden enkel 4G aan tegen een kleine vergoeding. Deze vergoeding verschilt per provider maar varieert van € 5,- tot € 10,- per maand.

Nieuwe sim only abonnementen met goedkoop 4G internet

Doordat 4G velen malen sneller is dan 3G internet is het aangeraden om een grotere databundel te nemen. Hieronder is een overzicht van goedkope sim only abonnementen bij de kleine providers.

Eerste databundel met 4G Extra kosten
Ben 1500 MB Geen
Youfone 1000 MB € 5,-
Elke bundel € 5,-

Bij BEN en Youfone is een databundel van meer dan 1000 MB verplicht voordat de consument gebruik kan maken van het 4G netwerk. Bij Simyo kan 4G gekozen worden bij elke bundel. 4G gebruikers moeten wel opletten met het verbruik van internet. Een kleine databundel van 200 MB is snel waardoor extra kosten worden gerekend voor het meerverbruik.