Snelle sim only abonnementen met internet
woensdag, 08 oktober 2014 00:00

Sim only abonnement met internet Sim only abonnementen met internet zijn populair aan het worden. Door de komst van 4G worden de databundels groter.

Sim only abonnementen met 4G internet

4G is de vierde generatie in de mobiele internet techniek. Deze techniek is meer dan vier keer zo snel als 3G. Sim only abonnementen met 4G internet hebben een downloadsnelheid tot 120 Mbit/s. Een 3G sim only abonnement met internet heeft maximaal een downloadsnelheid van 25 Mbit/s.

De huidige downloadsnelheid van sim only abonnementen met internet zal de komende tijd verhoogd worden. Dit komt omdat het 4G netwerk beter wordt. Momenteel is de downloadsnelheid van sim only abonnementen met internet maximaal 120 Mbit/s. Door de komst van het nieuwe 4G netwerk kan dit vanaf januari 2015 zelf 250 Mbit/s worden.

Maximaal gebruik van sim only met internet

Men kan maximaal gebruik maken van 4G internet met moderne mobiele telefoons. De sim only abonnementen met internet kunnen in de mobiele telefoon geplaatst worden. Mobiele telefoons uit het jaar 2014 hebben altijd toegang tot het 4G netwerk. Oudere mobiele telefoons tussen 2012 en 2013 maken soms gebruik van de 4G techniek. De Samsung Galaxy serie maakt sinds 2012 gebruik van de 4G techniek.

De dekking van de providers is belangrijk bij het kiezen van een sim only abonnement met internet. De providers KPN en Vodafone hebben een volledig dekkend 4G netwerk voor de sim only abonnementen met internet. De provider T-Mobile heeft een zeer snel 4G netwerk in de Randstad en de grote Brabantse steden. De Brabantse steden die 4G hebben van T-Mobile zijn Breda, Tilburg, Nijmegen en Eindhoven.

Voordelen sim only met 4G internet

Voordelen sim only abonnementen met internet

De internetsnelheid van sim only abonnementen met 4G internet zal meerdere voordelen met zich meebrengen. Door de grote databundels en de downloadsnelheid is het mogelijk de mobiele telefoon voor meerdere doeleinden te gebruiken. Een downloadsnelheid van 120 Mbit/s is sneller dan de meeste WiFi verbindingen.

Hiermee kunnen gebruikers met een sim only abonnement met internet een eigen WiFi hotspot opzetten. Op deze WiFi hotspot kunnen meerdere gebruikers werken. Hierdoor kan men een school project op het terras af maken.

Sim only met 4G internet heeft meer bereik

Naast de internetsnelheid hebben sim only abonnementen met 4G internet een groter bereik. Hierdoor is 4G internet sneller in dichtbevolkte gebieden en tijdens bewegen. Tijdens een treinreis zal 3G internet vaak van zendmast verwisselen. Hierdoor wordt het internet traag.

Doordat 4G een lage frequentie heeft zal deze beter zijn in compacte ruimtes zoals een trein of auto. Daarnaast hebben lage frequenties een groter bereik en daardoor zal tijdens dezelfde treinreis de mobile telefoon minder vaak naar een andere zendmast moeten schakelen. Hierdoor blijft 4G altijd snel.

De snelste sim only abonnementen met internet

Momenteel zijn de providers KPN, Vodafone en T-Mobile de snelste 4G providers. Hieronder is een duidelijk overzicht met de maximale snelheden van iedere provider.

Minimale downloadsnelheid Maximale downloadsnelheid Grootste databundel
50 Mbit/s 50 Mbit/s 5.000 MB
75 Mbit/s 75 Mbit/s 6.000 MB
50 Mbit/s 120 Mbit/s 10.000 MB

Het sim only abonnement met internet van 120 Mbit/s is alleen beschikbaar bij de twee grootste abonnementen van T-Mobile. De downloadsnelheid verschilt dus per abonnement. Bij KPN en Vodafone blijft de maximale snelheid hetzelfde ongeacht de grote van het abonnement.