Tele2 sim only met internet nu maandelijks opzegbaar
dinsdag, 09 september 2014 15:02

Sim only abonnement maandelijks opzegbaar Een sim only abonnement met internet maandelijks opzeggen is de nieuwe standaard bij Tele2. Het moet echter nog blijken of dit door meerdere providers overgenomen wordt.

Sim only met internet maandelijks opzegbaar

Tele2 biedt de consument de mogelijkheid om zijn sim only abonnement maandelijks op te zeggen en aan te passen. Bij een sim only abonnement van Tele2 zit de consument niet vast aan een één- of tweejarig contract.

Andere sim only providers gingen Tele2 al voor met het aanbieden van maandelijks opzegbare en aan te passen sim only abonnementen. Deze providers zijn Simyo, Youfone & Ben. Deze providers bieden echter nog steeds sim only jaarcontracten aan met een goedkoper tarief. Bij Tele2 is geen mogelijkheid meer tot het afsluiten van jaarcontracten bij sim only abonnementen.

Bij het aanpassen van de bundel kunnen de kosten veranderen. Als men bijvoorbeeld kiest voor meer data; belminuten en smsjes dan kunnen de maandelijkse kosten hoger worden.

Sim only met internet van Ben is het goedkoopst

Net als Ben biedt Tele2 standaard een voordelig maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Bij alle providers, met uitzondering van Tele2, dalen de kosten van een sim only abonnement afhankelijk van de contractsduur.

Bij Ben is het sim only abonnement het goedkoopst bij een contractsduur van twee jaar. Hieronder is een overzicht van de maandelijkse kosten voor een sim only abonnement dat maandelijks opzegbaar is.

Provider Datalimiet Belminuten/sms Maandprijs
500 MB 300 min/sms € 13,-
500 MB 300 min/sms € 13,-
500 MB 250 min/sms € 15,-
500 MB 300 min/sms € 19,-

De maandelijkse kosten van een sim only abonnement met internet is bij Tele2 gelijk aan die van Ben. Echter biedt Ben bij het verzenden van het sim only abonnement met internet een goedkopere prijs dan Tele2.

Het Tele2 sim only abonnement dat nu maandelijks opzegbaar is heeft geen tweejarig contract. Bij het sim only abonnement van Tele2 is de databundel € 6,- en de belminuten € 7,-. Bij Ben zijn zowel de databundel als de belminuten € 6,50.

Het voordeel van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement met internet

Bij Ben is een tweejarig sim only abonnement goedkoper dan een sim only abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Het kan echter zo zijn dat de prijzen van de abonnementen blijven veranderen en dat een maandelijks opzegbaar contract uiteindelijk goedkoper is dan een tweejarig contract waar de prijs vast staat. Dit komt doordat de sim only providers hevig met elkaar concurreren en de goedkoopste willen zijn.

In de twee jaar tijd dat een contract vaststaat kunnen de kosten voor een databundel dalen. Als het contract dus elke maand vernieuwd wordt dan kan de klant dus van prijsdalingen profiteren. De klant zit niet vast aan een langdurig contract en kan deze elke maand wijzigen. Dit is zeer handig in vakantieweken om te besparen wanneer er weinig gebruik gemaakt wordt van de databundel, belminuten en sms.

> Sim only abonnement waar op te letten