Nederlanders kiezen vaker voor een sim only abonnement
maandag, 07 juli 2014 11:03

Sim only abonnement goedkoperSteeds meer Nederlanders kiezen voor een goedkoop sim only abonnement met een losse telefoon. Voorheen kozen Nederlanders vaker voor een telefoonabonnement inclusief telefoon. Inmiddels neemt 40% van de Nederlanders een sim only abonnement bij een virtuele provider.

Goedkopere sim only abonnementen bij virtuele providers

Virtuele providers, ook wel mvno's genoemd, zijn providers als Youfone, Simpel, Ben en Simyo. Een virtuele provider is een telefoonprovider zonder eigen netwerk. Telefoonproviders met een eigen netwerk zijn mobiele hoofdproviders. In Nederland zijn de mobiele hoofdproviders KPN, Vodafone en T-mobile. De virtuele providers zien hun omzet het afgelopen jaar flink stijgen. Inmiddels heeft bijna de helft van Nederland een sim only abonnement. De meeste sim only abonnementen zijn bij een virtuele provider afgesloten.

Sim only goedkoper dan telefoonabonnement

Een sim only abonnement met losse telefoon is goedkoper dan een telefoonabonnement inclusief telefoon. Steeds meer Nederlanders kiezen voor een sim only abonnement met daarnaast een losse telefoon. Dit blijkt ook uit het feit dat steeds meer losse telefoons verkocht worden. Het maakt niet uit of voor een goedkope of dure telefoon gekozen wordt, een sim only abonnement is bijna altijd goedkoper dan een telefoonabonnement inclusief telefoon.

> Rekenvoorbeeld sim only abonnementen goedkoper dan telefoonabonnement
> Overzicht mobiele hoofdproviders en onderliggende virtuele providers