Sim only abonnementen zijn goedkoper
maandag, 26 mei 2014 13:19

Sim only abonnementenEr wordt tegenwoordig steeds meer gekozen voor een sim only abonnement in plaats van een telefoonabonnement met telefoon. Uit een onderzoek blijkt dat het gebruik van sim only door Nederlanders in het laatste jaar flink is gestegen. Dit komt omdat een sim only abonnement een aantal voordelen heeft ten opzichte van andere telefoonabonnementen.

Een sim only abonnement is goedkoper

Een sim only abonnement met los toestel is goedkoper dan een abonnement met telefoon. Dit komt naar voren als een berekening gemaakt wordt waarin de abonnementen worden vergeleken. Bij een telefoonabonnement met telefoon zit de prijs van de telefoon bij de maandprijs inbegrepen. De telefoon lijkt dan gratis, maar er wordt elke maand een bedrag gerekend om de telefoon af te betalen. In feite staat er dus een rekening open bij de provider. Over deze afbetaling rekenen providers een rente. Dit bedrag komt nog bovenop het bedrag van het abonnement en het toestel. Een sim only abonnement bevat geen verborgen kosten. Daarom is een telefoonabonnement met telefoon duurder dan een sim only abonnement met hetzelfde toestel los.

Sim only abonnement versus abonnement met telefoon

Een aantal voorbeelden uit de praktijk laten zien hoe dit in zijn werk gaat. Een aantal telefoonabonnementen met telefoon zijn vergeleken met sim only abonnement met hetzelfde toestel los. Het gaat over een totaalbedrag na 2 jaar. Er zijn zowel budgettelefoons als wat meer high-end telefoons gebruikt. Bijvoorbeeld een sim only abonnement met Samsung Galaxy S4 is wel € 98,- goedkoper op het totaalbedrag dan bij een abonnement met toestel.

 

ToestelPrijs abonnement met telefoonPrijs sim only met los toestelTotale korting
Samsung Galaxy S4 = € 382,-

Tele2 smartmix:
300min/1000mb = € 34,- p.m.

Totaal na 2 jaar:
€ 34,- x 24 = € 816,-

Youfone sim only:
300min/1000mb = € 14,- p.m.

Totaal na 2 jaar:
€ 14,- x 24 + € 382,- = € 718,-

€ 98,-
Huawei Ascend Y300 = € 98,-

Telfort superkoopje:
150min/500mb = €16,- p.m.

Totaal na 2 jaar:
€ 16,- x 24 = € 384,-

Youfone sim only:
200min/500mb = € 11,- p.m.

Totaal na 2 jaar:
€ 11,- x 24 + € 98,- = € 362,-

€ 22,- + 50 belminuten
iPhone 5S = € 592,-

Vodafone RED:
300min/1000mb = €45,- p.m.

Totaal na 2 jaar:
€ 45,- x 24= € 1080,-

Youfone sim only:
300min/1000mb = € 14,- p.m

Totaal na 2 jaar:
€ 14,- x 24 + € 592,- = € 928,-

€ 160,-

Los toestel gebruiken

De goedkoopste optie bij een sim only abonnement is om een oude telefoon van een vorige abonnement te gebruiken. Als deze nog voldoet dan hoeft geen nieuwe telefoon aangeschaft te worden. Een andere optie die steeds populairder wordt is het kopen van een budget telefoon of een tweedehands telefoon. Een budget telefoon is een mobiele telefoon die wat minder goed is dan de allernieuwste modellen. Deze telefoons worden verkocht voor een lage prijs. Het is een goede optie voor mensen die een betaalbare en toch moderne telefoon willen. Providers maken hier gebruik van door het aanbieden van zulke telefoons. Telfort verkoopt tweedehands telefoons in de webshop. Simyo heeft ook een online shop waarin uitsluitend budget telefoons worden verkocht.

En sim only abonnement is flexibeler

Een sim only abonnement is flexibeler dan een telefoonabonnement met telefoon omdat het toestel niet afbetaald hoeft te worden. Hierdoor is het bij veel sim only providers zoals Youfone, Simyo en Tele2 mogelijk om het abonnement maandelijks aan te passen of op te zeggen. Bij een telefoonabonnement met telefoon zit je voor een jaar of langer vast aan het telefoonabonnement. Het kan zijn dat na een paar maanden de databundel niet meer genoeg of juist teveel is. Dit kan voor veel extra kosten zorgen. Het is niet mogelijk om dit te veranderen totdat het abonnement afloopt. Bij sim only kan dit wel, waardoor er nooit teveel betaald wordt. Het is mogelijk om de bundel helemaal naar eigen wensen samen te stellen.

Kiezen van een sim only abonnement

Bij het aanschaffen van een sim only abonnement is het handig om eerst te bekijken welke provider het meest voordelig is. Vaak bieden providers aanbiedingen waarmee geld bespaard kan worden. Bij de providers Youfone, Ben, Simyo en Tele2 kan gekozen worden voor een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Dit is vaak wel iets duurder dan een vast abonnement van één of twee jaar.

Voor het goedkoopste sim only abonnement kan het beste voor Youfone gekozen worden. Deze is maar 4 euro per maand voor een abonnement van 250 belminuten. Bij een abonnement met internet is Youfone ook het voordeligst met 14 euro per maand. De prijzen van deze abonnementen zijn bij een abonnement met een looptijd van 2 jaar. Als er gekozen wordt voor een maandelijks opzegbaar abonnement wordt de prijs hoger. Bij Ben blijft de prijs hetzelfde bij een maandelijks opzegbaar abonnement. Als de voorkeur uitgaat naar een maandelijks opzegbaar abonnement kan dan het beste gekozen worden voor Ben.

Bekijk sim only abonnement aanbiedingen