Losse telefoon met sim only abonnement met internet goedkoper
maandag, 12 november 2012 17:02

Uit prijsvergelijkingen tussen mobiele telefoonabonnementen inclusief telefoon en sim only abonnementen met een losse telefoon blijkt dat sim only abonnementen met een losse telefoon in bijna alle gevallen goedkoper zijn.

Een verschil tussen sim only abonnementen en mobiele telefoonabonnementen inclusief telefoon is dat bij sim only abonnementen het abonnement vaak van kortere duur is. Verder zijn internetsnelheden bij sim only abonnementen met internet vaak lager dan bij mobiele telefoonabonnementen inclusief telefoon.

Een voorbeeld van een prijsvergelijking tussen een mobiel telefoonabonnement inclusief telefoon en een sim only abonnement met losse telefoon. Het gaat in de volgende vergelijking om een Samsung Galaxy S III met ongeveer 200 belminuten en 500MB internet:

Mobiel telefoonabonnement inclusief telefoon

Tele2 200

Per maand:

€ 35,-

Eerste 9 maanden:
€ 17,50
Toestelprijs:
€ 229,90
Totaalprijs (2 jaar):
€ 912,40

Sim only abonnement met losse telefoon

Ben Regelmatig

Per maand:

€ 14,21

Vaste korting per maand:
€ 11,19
Toestelprijs:
€ 462,-
Totaalprijs (2 jaar):
€ 803,04

Datalimiet:
Snelheid:

200 MB
7,2 Mbit/s


Belminuten / sms:


200

Datalimiet:
Snelheid:

500 MB
2 Mbit/s


Belminuten / sms:


250

Online

Tele2

Het sim only abonnement met internet en het mobiel telefoonabonnement hebben niet exact dezelfde inhoud doordat telefoonproviders verschillende abonnementen aanbieden. In deze vergelijking zijn Tele2 en Ben vergeleken omdat zij de goedkoopste zijn in deze vorm van abonnement.

Uit de tabel blijkt dat een sim only abonnement met een los toestel goedkoper is dan een mobiel telefoonabonnement inclusief telefoon. Het voordeel van een mobiel telefoonabonnement inclusief telefoon boven een sim only abonnement met los toestel is dat de telefoon niet volledig in één keer betaald hoeft te worden. Bij een mobiel telefoonabonnement wordt een lening afgesloten waarbij een deel van het maandbedrag als rente en aflossing fungeert.

> Vergelijking van mobiele telefoonabonnementen inclusief Samsung Galaxy S III