Populairste aanbieders van sim only abonnementen met internet
woensdag, 17 oktober 2012 16:40

De populairste aanbieder van sim only abonnementen met internet is KPN. Echter is het marktaandeel van KPN bij sim only abonnementen met internet in 2012 6% gedaald ten opzichte van 2011. In 2012 worden meer sim only abonnementen met internet van Vodafone en T-mobile verkocht. KPN is nog wel de marktleider op het gebied van sim only abonnementen met internet. De marktaandelen van KPN, Vodafone en T-mobile zijn 49, 27 en 24 procent.

In 2011 was het bereik van KPN beter dan de andere telefoonproviders. In 2012 is het verschil in bereik minder groot geworden waardoor T-mobile en Vodafone ook betrouwbare netwerken zijn. Sim only abonnementen met internet zijn bij T-mobile en Vodafone in 2012 relatief goedkoper geworden dan soortgelijke sim only abonnementen met internet bij KPN. Nederlanders zijn in 2012 prijsbewuster geworden waardoor ze minder bereid zijn om de duurdere sim only abonnementen met internet bij KPN te bestellen.

Daarnaast kan het marktaandeel van KPN in sim only abonnementen met internet gedaald zijn doordat Nederlanders vaker overstappen van telefoonprovider. Reden hiervoor is onder andere dat overstappen in 2012 makkelijker is gemaakt. Zo is het wettelijk niet meer mogelijk om een contract langer dan een maand automatisch te verlengen.

> Goedkope sim only abonnementen met internet